Final de carieră pentru o legendă a sportului românesc! La 39 de ani, Lucian Bute a decis să pună mănuşile de box în cui. Presa canadiană a fost cea care a anunţat că fostul campion român a hotărât să se retragă. Cel mai probabil, pugilistul va face astăzi şi anunţul oficial. Lucian Bute a avut o carieră impresionată, cu zeci de victorii la activ. În satul său natal este aşteptat acum de părinţi şi vecini cu braţele deschise.

Este ultimul campion mondial la box profesionist pe care l-a dat România. Anunţul că Lucian Bute se retrage a apărut în presa din Canada, iar vestea a ajuns până în comuna sa natală, Pechea, din judeţul Galaţi. Pentru părinţii săi, e motiv de bucurie.

Articolul continua dupa recomandari

Îi mulțumim lui Dumnezeu că s-a terminat cu bine. Sperăm sa se întorcă în Romania dacă se lasă de box - Maricica Bute

Şi vecinii îl aşteaptă acasă. Au numai cuvinte de laudă despre el. Unii chiar îşi amintesc cu nostalgie primele drumuri ale lui Bute spre sala de antrenament din Galaţi.

Şi, într-adevăr, în spatele succesului au stat ani întregi de muncă. Însă efortul a meritat.

În 2007, Lucian Bute a câştigat titlul de campion mondial, după ce l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio, la Montreal. Pugilistul a păstrat centura IBF 5 ani la rând.

Bute a jucat ultimul meci oficial în urmă cu trei ani. Tot în 2016, a fost implicat într-un scandal de dopaj. După acest eveniment, nu a reuşit să mai revină cu adevărat în ring. Pugilistul român are totuşi un palmares impresionant: 32 de victorii şi 5 înfrângeri.