Cristiano Ronaldo va juca la Juventus, pentru 100 de milioane de euro.

Actualizare: Cristiano Ronaldo a semnat un contract pe patru ani cu Juventus Torino, a anunţat campioana Italiei.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit Juventus, suma transferului atacantului portughez de la Real Madrid este de 100 de milioane de euro, ce va fi plătită în două tranşe anuale.

La această sumă se adaugă 12 milioane de euro, reprezentând comisioane şi contribuţia de solidaritate, prevăzută de regulamentul FIFA.

Cristiano Ronaldo era la Real Madrid din vara anului 2009, după ce a mai jucat la Sporting Lisabona şi Manchester United.

Atacantul de 33 de ani a sosit la Madrid de la Manchester United, în schimbul sumei de 94 de milioane de euro. La formaţia madrilenă, el a marcat 451 de goluri în nouă sezoane, cele mai multe din istoria Realului.

Cu echipa madrilenă, portughezul a câştigat 16 trofee, între care de patru ori Liga Campionilor, ultimele trei la rând. De asemenea, la nivel individual, el a fost cucerit de patru ori Balonul de Aur, de două ori titlul The Best, acordat de FIFA, şi de trei ori Gheata de Aur.

El mai avea contract cu campioana Europei până în vara anului 2021.

Știrea inițială

Juventus ar fi încheiat un acord cu Real Madrid, iar sportivul va semna în scurt timp şi contractul.

Ronaldo are 33 de ani şi va semna cu Juventus un contract pe patru ani. Salariul lui Cristiano Ronaldo la Juventus va fi de 30 de milioane de euro pe sezon.