Fernando LaFuente, jucătorul de fotbal declarat mort de clubul irlandez care voia să-şi amâne astfel un meci, a afirmat că ştia că gruparea va minţi în privinţa lui, însă nu se aştepta să fie declarat mort, lucru care l-a aflat surprinzător din ziare.

Încă din septembrie, Fernando LaFuente a părăsit echipa de fotbal Ballybrack FC, după ce a fost nevoit să plece la o altă grupare pentru că s-a mutat cu serviciul, acesta lucrând la o companie software.

Articolul continua dupa recomandari

"Am fost avertizat că o să fie nişte articole despre mine, dar m-am gândit că vor fi despre faptul că mi-aş fi rupt un picior sau ceva de genul acesta. Eram acasă, după muncă, şi mă jucam pe calculator. (n.r. - Colegii de serviciu) mi-au spus <eşti o celebritate>. Au început să-mi trimită toate aceste articole din mass-media. Şi aşa am aflat că eram mort", a mărturisit fotbalistul.

LaFuente a mărturisit că a apucat să-i spună doar soţiei sale despre planul fostului său club, însă nu şi mama.

"Eram sâmbătă, pe whatsapp. Ştiam că o să se întâmple ceva, pentru că m-au sunat şi mi-au spus: <Fernando, s-ar putea să vezi ceva postat de ligă pe Twitter, spunând că ai avut un accident.> Mă gândeam că o să fie un accident în care mi-am rupt piciorul. Cum am aflat, le-am scris. Au răspuns imediat şi mi-au spus ce s-a întâmplat şi şi-au cerut iertare. Este ceva serios, dar o găsesc şi puţin amuzantă situaţia. Pentru că, de fapt, nu sunt mort. Şi nimeni nu a fost rănit. Soţia mea a avut ceva tam-tam pe Facebook, dar ea ştia deja totul. A trebuit să-mi sun mama imediat, pentru că ea nu ştia nimic. A văzut fotografia mea în toate ziarele. Nu am vorbit cu ea încă, deoarece nu mi-a răspuns la niciunul dintre mesajele pe care i le-am trimis", a mai spus spaniolul.

LaFuente a declarat că va lua în calcul doar partea amuzantă a întâmplării.

"Mi-am spus că e ok, e un picior rupt. Nu mi-am păsat deoarece nu mai eram la club. De ce să-mi fi păsat dacă nu intrasem în niciun bucluc? Aceste mici minciuni, fiecare le spune o dată în viaţă. Da, e un pic trist. Un om la douăzeci şi ceva de ani, cu toată viaţa înainte, să moară într-un accident. Nici nu ştiu cum mă simt după asta. Este amuzant pentru mine deoarece mi-am văzut propria moarte.", a povestit LaFuente.

Ballybrack FC a reacţionat după scandalul provocat de minciuna privind moartea jucătorului într-un accident de motocicletă, postând un mesaj pe Facebook prin care preciza că a fost vorba de “o gravă eroare de judecată”, iar oficialul care a trimis mesajul la liga din Leinster a fost dat afară.

Sursa: News.ro