Johanna Konta a făcut primele declaraţii după victoria împotriva Simonei Halep. Ea a săuc că ştia că nu va obţine victotria gratis şi a făcut tot posibilul să-şi creeze şanse de care să profite.

"Ştiam că împotriva Simonei, nu voi obţine victoria gratis aşa că a trebuit să-mi creez propriile şanse şi am profitat de câteva dintre ele",  a spus sportiva britanică.

Articolul continua dupa recomandari

Jucătoarea de tenis Simona Halep a fost învinsă de britanica Johanna Konta, scor 6-7 (2/7), 7-6 (7/5), 6-4, şi a ratat calificarea în semifinale la Wimbledon, al treilea Grand Slam anului, ratând şi şansa de deveni noul număr 1 mondial.

Halep şi-a făcut serviciul şi a reuşit şi break-ul încă din primul set, conducând cu 3-0.  Konta a reuşit să câştige un ghem, dar Halep a revenit şi a dus scorul la 4-1. Konta însă a revenit şi a dus scorul la 4-3, reuşind să egaleze la 4-4. Halep s-a impus în tie-break, scor 7-2, după 51 de minute de joc.

În setul doi, cele două sportive au mers cap la cap şi şi-au făcut serviciul. Şi setul decisiv a ajuns în tie-break, unde Konta s-a impus, scor 7-5.

Şi în setul decisiv s-a mers cap la cap, până la 2-2, când Konta a reuşit breakul, însă în cele din urmă britanica s-a impus, scor 6-4.

Dacă ar fi acces în semifinale, Halep ar fi devenit noul număr 1 mondial, în locul germanei Angelique Kerber.

Halep a fost sfertfinalistă anul trecut la Wimbledon şi semifinalistă în 2014, aceasta din urmă fiind cea mai bună performanţă a ei pe iarba londoneză.

Premiul pentru accederea în sferturi este de 275.000 de lire sterline şi 430 puncte WTA.