Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au decis să amâne marele eveniment al verii cu un an, din cauza pandemiei de coronavirus

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, s-a întâlnit astăzi (24 martie) cu președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, și alți reprezentanți care se ocupă de organizarea competițiilor de la Tokyo. La finalul discuțiilor, s-a ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice trebuie amânate.

Articolul continua dupa recomandari

"Am propus amânarea cu un an, iar președintele CIO, Thomas Bach, a fost de acord 100%. Această decizie le va permite atleților să concureze în cele mai bune condiții, iar evenimentul va deveni unul sigur atât pentru ei, cât și pentru spectatori.", a declarat Shinzo Abe în fața jurnaliștilor.

Comitetul Internațional Olimpic, de acord cu amânarea JO 

Comitetul Internațional Olimpic a dat un comunicat de presă prin care a anunțat amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. 

"În circumstanțele de acum, s-a ajuns la concluzia că ediția XXXII a Jocurilor Olimpice de la Tokyo trebuie reprogramată, dar nu mai târziu de vara lui 2021. Decizia vine ca măsură de siguranță pentru sănătatea atleților și a tuturor celor implicați în eveniment, dar și a comunității internaționale", se arată în textul comunicatului. 

Jocurile Olimpice, anulate de trei ori

În urma deciziei, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în 2021. Este pentru prima oară în istorie când se decide o amânare de un an. De trei ori, acestea fuseseră anulate. 

Prima oară s-a întâmplat în 1916, din cauza izbucnirii Primului Război Mondial. Atunci, competiția trebuia să aibă loc la Berlin.

A doua ediție a JO ce a fost anulată a fost cea din 1940 care trebuia să aibă loc, culmea, tot la Tokyo. Problemele au apărut din cauza celui de-al Doilea Război Chino-Japonez, început în 1938.

A treia ediție anulată a fost cea din 1944, care trebuia să aibă loc la Londra. Aceasta nu a mai avut loc din cauza celui de-al Doilea Război Mondial. Totuși, peste 4 ani, competiția s-a desfășurat tot la Londra.