Dick Pound, unul dintre cei mai vechi membri ai Comitetului Internațional Olimpic și fost șef WADA, a declarat că pe baza informațiilor pe care le are de la CIO ”amânarea a fost decisă”.

Parametrii ulteriori încă nu au fost determinați, din câte știu eu. Jocurile nu vor începe pe 24 iulie, asta e ceea ce știu”, a mai spus Pound într-un interviu acordat USA Today.

Articolul continua dupa recomandari

Și premierul Japoniei, Shinzo Abe a recunoscut că amânarea „ar putea deveni inevitabilă” în condiţiile pandemiei de coronavirus.

Canada şi Australia au anunţat deja că nu vor trimite sportivi la JO de la Tokyo, programate inițial în perioada 24 iulie - 9 august.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, a patra ediție amânată

Cel mai probabil, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în 2021. Prima ediție a JO care a fost amânată a fost cea din 1916, din cauza izbucnirii Primului Război Mondial. Atunci, competiția trebuia să aibă loc la Berlin, oraș ce avea să găzduiască ediția din 1936.

A doua ediție a JO ce a fost anulată a fost cea din 1940 care trebuia să aibă loc, culmea, tot la Tokyo. Problemele au apărut din cauza celui de-al Doilea Război Chino-Japonez, început în 1938.

A treia ediție amânată a fost cea din 1944, care trebuia să aibă loc la Londra. Aceasta nu a mai avut loc din cauza celui de-al Doilea Război Mondial. Totuși, peste 4 ani, competiția a avut loc tot la Londra.