Jocurile Olimpice de iarnă 2018 încep vineri, la Pyeongchang (Coreea de Sud). Samsung a anunțat că oferă gratuit câte un Galaxy Note 8 tuturor participanților.

Telefoane Samsung pentru sportivii de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018

Articolul continua dupa recomandari

În urmă cu o zi, organizatorii anunţau că nord-coreenii şi iranienii nu vor primi telefoane Samsung, din cauza sancţiunilor ONU.

Însă, astăzi CIO a revenit și a anunțat că și și acești sportivi vor primi telefoane Samsung. Însă, nord-coreenilor li s-a cerut să nu ducă telefoanele în ţara lor.

Jocurile Olimpice de iarna 2018

“CIO le va oferi telefoane mobile tuturor sportivilor din toate ţările participante la Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Aceste telefoane conţin informaţii esenţiale de logistică şi cu privire la competiţie.

Sportivii din Iran vor putea păstra telefoanele.

În ceea ce priveşte Coreea de Nord, participanţilor li se cere să nu ducă telefoanele în ţara lor”, este anunțul CIO.

Samsung, sponsor al JO 2018, a donat 4.000 de exemplare din "ediţia olimpică" a Galaxy Note 8, pentru a fi distribuite sportivilor şi responsabililor CIO.

Jocurile Olimpice de iarnă 2018

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă 2018 va avea loc vineri, ora locală 20.00 (13.00, ora României), pe PyeongChang Olympic Stadium.

Peste 2.900 de sportivi din 92 de ţări vor concura la şapte sporturi şi 15 discipline, luptându-se pentru 102 medalii de aur.

Deși festivitatea de premiere va avea loc vineri, unele competiţiile au început deja de joi.

Astfel, întrecerile de curling au început la Gangneung. SUA - echipa sportivilor ruşi, Canada - Norvegia, Coreea de Sud - Finlanda şi China - Elveţia sunt primele patru partide din program, contând pe faza grupelor turneului de dublu-mixt.

Jocurile Olimpice de iarnă 2018 se vor încheia la 25 februarie.