Irina Fetecău, una dintre marile speranţe ale tenisului feminin românesc, s-a calificat, sâmbătă seara, în finala turneului de 25.000 de dolari de la Orlando, Florida, Statele Unite ale Americii.

Jucătoarea de 23 de ani, actualmente pe locul 406 mondial, s-a impus clar în semifinale, scor 6-2, 6-0, în confruntarea cu Maria Mateaş, o americancă de origine română.

Articolul continua dupa recomandari

A fost de departe cea mai clară victorie obţinută de Irina la turneul din Florida, ea fiind obligată să joace câte trei seturi în primele trei meciuri de la acest turneu, 7-6, 6-7, 7-5 cu Lea Boşkovic (Croaţia), 6-3, 2-6, 7-5 cu Maria Lourdes Carle (Argentina) şi 5-7, 6-4, 6-1 cu Renata Zarazua (Mexic).

În ultimul act al competiţiei, Irina dă piept cu o veterană a circuitului, olandeza Arantxa Rus, 29 de ani, principala favorită a turneului din Florida şi fostă locul 61 mondial.

Irina Fetecău şi Arantxa Rus nu s-au mai întâlnit până acum. Românca are posibilitatea să-şi treacă în cont al doilea trofeu al carierei, după cel cucerit anul trecut, la Cairo.