Despărţirea anului în sport face înconjurul lumii. Simona Halep şi Darren Cahil, antrenorul alături de care românca a ajuns cea mai bună tenismenă a planetei, îşi încheie colaborarea. Anunţul a fost făcut aseară de australian, pe Instagram. Motivul invocat de Cahill este acela că şi-ar dori să petreacă mai mult timp alături de copiii lui. În încheiere, antrenorul le-a mulţumit tuturor românilor, profund impresionat de felul în care a fost primit de fiecare dată în ţara noastră.

Câteva fotografii cu Simona Halep, în momentele de glorie ale carierei sale, însoţesc mesajul publicat aseară pe Instagram de antrenorul Darren Cahil. Australianul a anunţat că va lua o pauză de 12 luni, pentru a fi alături de familie.

Articolul continua dupa recomandari

"Aş vrea să-i mulţumesc Simonei pentru ultimii patru ani minunaţi. Înţelegerea, personalitatea ei, etica, generozitatea şi profesionalismul au făcut să fie o plăcere s-o antrenez.", a scris Cahil.

La scurt timp, Simona Halep a confirmat tot pe internet că se desparte de antrenorul alături de care a devenit numărul 1 mondial.

"Îți mulțumesc pentru tot, Darren. Pentru toată munca depusă și sprijinul necondiționat pe care mi l-ai acordat în ultimii patru ani. Am fost norocoasă să te am alături. Îți doresc atât ție, cât și familiei tale tot ce e mai bun şi sunt sigură că ne vom revedea curând!", e mesajul Simonei.

Antrenorul australian şi-a încheiat scrisoarea cu un mesaj special.

"Pentru fanii români care au arătat iubire şi sprijin de neclintit pentru fata lor: sunteţi cei mai tari! Vă mulţumesc că m-aţi făcut să mă simt binevenit în ţara voastră", a scris australianul.

Darren Cahil a devenit antrenorul Simonei Halep în 2015, când românca se afla pe locul 3 WTA, după Serena Williams şi Maria Sharapova. De atunci, sportiva născută în Constanţa a câştigat 7 trofee, printre care şi cel mai important titlu al carierei: cel de la Roland Garros din vara acestui an.