Simona Halep, locul 2 mondial, s-a calificat, vineri, în finala turneului feminin de tenis de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), competiţie dotată cu premii în valoare de peste 2,6 milioane de dolari.

După două meciuri mai puţin reuşite, cu Ons Jabuer (Tunisia) şi cu Aryna Sabalenka (Belarus), Simona a evaluat în semifinala cu Jennifer Brady (Statele Unite ale Americii) ca în vremurile bune, astfel că americanca nu a avut nicio şansă.

Articolul continua dupa recomandari

Simona s-a impus categoric, scor 6-2, 6-0, la capătul unui meci care a durat doar aproximativ o oră de joc şi în care sportiva noastră a avut emoţii doar în startul partidei, salvând două mingi de break ale adversarei la 1-0 pentru ea.

Din acel moment, pe teren a existat, practic, o singură jucătoare, disputa curgând într-o singură direcţie.

Sâmbătă, în ultimul act al competiţiei, Simona Halep dă piept cu Elena Rybakina, din Kazahstan, locul 19 mondial, sportivă care, în semifinale, a învins-o cu un dublu 7-6 pe croata Petra Martic, favorită 8.

Simona Halep şi Elena Rybakina s-au mai întâlnit o singură dată până acum, la Wuhan, în China, anul trecut, iar Rybakina s-a impus, profitând de abandonul sportivei noastre.

Dacă se impune în meciul de sâmbătă, Simona Halep câştigă pentru a doua oară în istorie turneul din Dubai. În finala din 2015 a învins-o, scor 6-4, 7-6, pe buna sa prietenă Karolina Plişkova (Cehia).