Ieri, Simona Halep învins-o pe Victoria Azarenka şi s-a calificat în sferturile turneului de la Wimbledon. Constănţeanca mai are nevoie doar de o victorie ca să devină numărul 1 al tenisului mondial feminin.

Ca să atingă performanţa pe care a mai reuşit-o un singur român în tenis, Ilie Năstase, Halep trebuie să câştige azi meciul cu Johanna Konta.

Articolul continua dupa recomandari

Adversara Simonei este favorita gazdelor, dar şi o mai veche cunoştinţă a noastră: e jucătoarea care a plâns la partida de Fedcup, de la Constanţa, după un conflict cu acelaşi Ilie Năstase. Din cauza acestui scandalul, Nasty a fost interzis la Wimbledon.

Pentru "Simo", va fi prima partidă disputată pe Terenul Central, la această ediţie.

"Jucătoarea mea nu are slăbiciuni"

Belgianul Wim Fissette, cel alături de care Halep a obţinut cel mai bun rezultat al ei la All England Club şi care acum este antrenorul lui Konta, a făcut declaraţie care o poate intimida pe româncă. 

"Jucătoarea mea chiar nu are slăbiciuni şi poate puncta din ambele părţi ale terenului. Este dificil să găseşti un plan de joc pentru a o învinge. Ştie foarte clar ce trebuie să facă la fiecare minge! Are încredere completă în sine.

Serviciul este cu siguranţă arma letală! Nu vezi multe jucătoare să servească precum ea. Cu siguranţă este în top 3. Cu siguranţă, multe fete din circuit şi-ar dori ca primul lor serviciu să fie măcar la fel de bun precum al doilea al Johannei", a spus Fissette, pentru Gulf Times.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, va evolua, astăzi, în sferturile de finală de la Wimbledon, în jurul orei 17.00. Halep o va întâlni pe Johanna Konta, locul 7 mondial şi favorită 6, în al doilea meci de pe terenul central de la All England Club.

Întâlnirea lui Halep cu Konta va fi precedată de partida Venus Williams (SUA) - Jelena Ostapenko (Letonia), cu începere de la ora 15.00.