Fostul mare atacant al lui AC Milan, George Weah, a devenit în urmă cu trei ani președintele Liberiei. Acum, face tot posibilul pentru a-și apăra țara de pericolul numit coronavirus. 

În statul african, s-au înregistrat până acum doar trei cazuri de coronavirus. Primul dintre oamenii contaminați a fost chiar un politician care a participat la o conferință în Europa. Acesta a refuzat inițial internarea, iar președintele George Weah l-a suspendat din funcție.

Articolul continua dupa recomandari

"A pus sănătate publică în pericol, iar pentru asta va trebui să răspundă în fața legii!", a transmis președintele Liberiei prin intermediul unui comunicat. 

George Weah, măsuri drastice împotriva coronavirusului

Liberia s-a confruntat în trecut cu o epidemie mult mai gravă: între 2014 și 2015, țara a fost paralizată de virusul Ebola. Acum, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, George Weah a luat măsuri urgente. A anulat zborurile din țări cu mai mult de 200 de cazuri confirmate, a închis temporar școlile și bisericile, a interzis adunările publice și le-a solicitat oamenilor să stea cât mai mult timp în propriile locuințe. În acest moment, în Liberia sunt doar trei cazuri confirmate de coronavirus.  

George Weah, mesaj muzical pentru cetățenii Liberiei

George Weah nu s-a oprit la adoptarea unor măsuri de urgență, dar a și compus o melodie împotriva coronavirusului. Președintele Liberiei are propriul studio, unde lucrează alături de mai mulți muzicieni locali.

"Împreună luptăm împotriva coronavirusului" este titlul melodiei prin care George Weah le cere cetățenilor Liberiei să își ia toate măsurile de precauție. 

"Ar putea fi mama ta, ar putea fi tatăl tău, frații sau surorile. Să fim împreună și să să luptăm împotriva acestei boli murdare. În lumea nesigură în care trăim, totul, dar absolut totul este posibil", este mesajul pe care George Weah l-a transmis cetățenilor Liberiei.