În prima semifinală feminină, Garbine Muguruza o întâlnește pe Magdalena Rybarikova. Acestea se vor lupta pentru un loc în finala de sâmbătă, de la Wimbledon. Rybarikova a avut un parcurs de poveste la acest turneu, continându-și drumul spre prima ei semifinală de Grand Slam.

Muguruza însă nu este la prima semifinală la Wimbledon, iar fosta campioană de la Roland Garros este în forma care a dus-o în finala Wimbledon din 2015. În timp ce Muguruza încearcă să ajungă în cea de-a doua finală la Wimbledon, Rybarikova încearcă să lupte pentru a avea șansa de a juca prima ei finală de Grand Slam și pentru a-și continua parcursul de poveste.

Articolul continua dupa recomandari

Muguruza nu s-a bucurat de cel mai bun început de an înainte de începerea turneului de la Wimbledon, însă a demonstrat pe parcursul său că are toate șansele să câștige cel de-al doilea titlu de Grand Slam.

Ea a pierdut finala de la Wimbledon din 2015 în fața Serenei Williams. Muguruza a jucat foarte bine în acest turneu, ea cedând doar un set în drumul spre semifinale.

Le-a învins pe Ekaterina Alexandrova, Yanina Wickmayer și Sorana Cirstea și apoi pe numărul 1 mondial, Angelique Kerber, în trei seturi, în optimi, după ce a pierdut un set.

În sferturile de finală s-a întâlnit cu Svetlana Kuznetsova, pe care a învins-o în două seturi. Experiența sa speră să îi ofere un avantaj în meciul cu Rybarikova și să ajungă din nou în finală, pentru a-și lua revanșa.

Magdalena Rybarikova a avut parte de turneul vieții ei în această ultimă săptămână, și speră că acesta nu va încheia astăzi. Până acum nu a ajuns decât în turul trei al unui turneu de Grand Slam. Calificarea sa în semifinale a fost o mare surpriză pentru toți.

Rybarikova, care a câștigat ultimele zece meciuri, și-a început turneul de basm învingând-o pe Monica Niculescu. Apoi a trecut de numărul 3 mondial, Karolina Pliskova, de Lesia Tsurenko și Petra Martic, înainte de a câștiga meciul cu Coco Vandeweghe, din sferturile de finală.

Magdalena i-a șocat pe toți calificându-se în penultima etapă a turneului. Va încerca să facă la fel și în meciul de astăzi.

Cele două tenismene s-au mai întâlnit de patru ori în trecut, ambele câștigând câte două meciuri fiecare. Rybarikova a câștigat cea mai recentă dispută și doar pe iarbă, la Birmingham, în două seturi, în 2015. Cu toate acestea, a fost cu destul de mult timp în urmă iar Muguruza și-a îmbunătățit mult jocul de atunci, în timp ce Rybarikova abia a revenit recent după o accidentare.

În timp ce Rybarikova speră că parcursul ei bun pe iarbă va continua, Muguruza are încredere că își va domina adversara cu puterea ei. Ambele vor încerca să facă tot posibilul să ajungă în finala de sâmbătă.

Predicții

Prezența Rybarikova în semifinale este o adevărată surpriză, însă Muguruza va arăta cu siguranță că experiența contează. Totul indică că ea va pune capăt parcursului de poveste al Magdalenei.

Jucătoarea de origine spaniolă a demonstrat pe parcursul turneului că se află într-o formă excelentă, iar acest lucru poate fi prea mult pentru Rybarikova. Îi va fi greu să facă față experienței și formei foarte bune a jucătoarei din Spania.

În timp ce Rybarikova este o jucătoare extrem de periculoasă pe iarbă, puterea de care a dat dovadă Muguruza ar trebui să fie prea mult pentru slovacă și este posibil ca jucătoarea de origine spaniolă să obțină o victorie confortabilă și să se califice în finală.

Muguruza va încerca să câștige un prim titlu Wimbledon și este posibil să o bată în două seturi pe slovacă, punând capăt parcursului său de poveste.

Dacă sunteți pasionați de pariuri, pariați pe tenis cu 888sport și veți avea doar de câștigat.