Sâmbătă seara, de la 22.00, ora României, FC Liverpool şi Tottenham Hotspur se înfruntă la Madrid, pe stadionul lui Atletico, Wanda Metropolitano, în finala UEFA Champions League.

Este poate cel mai aşteptat meci de fotbal al sezonului şi duelul care, practic, închide acest sezon, fiind pus în joc cel mai râvnit trofeu.

Articolul continua dupa recomandari

Se înfruntă o echipă considerată extrem de spectaculoasă, FC Liverpool, şi o echipă eficientă, Tottenham Hotspur, care s-a remarcat în special graţie puterii de a reveni în returul semifinalei cu Ajax Amsterdam.

Tottenham a avut multă şansă în duelurile din sferturi, cu Manchester City, şi din semifinale, cu Ajax Amsterdam, şi nu trece printr-o perioadă foarte bună, având doar două victorii în ultimele opt meciuri oficiale.

Pe de altă parte, Liverpool a avut un parcurs aproape fără greşeală, înregistrând o singură înfrângere în ultimele 23 de meciuri oficiale.

Liverpool este cotată drept mare favorită, având o cotă de 1,9 la 1 pentru victorie, faţă de 4,4 la 1, cât este cota lui Tottenham Hotspur.

Şi putem spune că englezii pornesc cu un avantaj încă de la cabine, fanii "cormoranilor" făcând show în Madrid încă de joi.

Mii de susţinători ai lui Liverpool au invadat deja capitala Spaniei şi s-au ridicat la renumele avut, drept una dintre cele mai tari galerii de fotbal din lume.