Dariusz Formella, un fotbalist polonez de 23 de ani, era prea puţin cunoscut microbiştilor din întreaga lume dar, zilele trecute, a devenit un adevărat erou, după ce a intrat pe teren, într-un meci, şi a marcat golul victoriei pentru echipa sa, deşi aflase înainte de startul partidei că tatăl lui a murit de cancer.

Întreaga poveste s-a petrecute în Statele Unite, Formella, fost la Arka Gdynia, Lech Poznan sau Pogon Szczecin, fiind acum echipier al formaţiei Sacramento Republic, echipă din USL Championship, Liga a doua nord-americană.

Articolul continua dupa recomandari

În ultima etapă, Sacramento Republic a primit replica formaţiei Rio Grande.

În momentul în care a ajuns la stadion, pentru a se pregăti de meci, Formella a fost înştiinţat de reprezentanţii clubului că tatăl său a pierdut lupta cu cancerul.

Atacantul a păstrat vestea pentru el şi, deşi în lacrimi şi cu inima frântă, şi-a văzut de treabă.

A fost rezervă şi a fost aruncat în luptă în minutul 64, la scorul de 1-1. A avut nevoie de 17 minute pentru a-şi pune amprenta pe joc.

În minutul 81 a marcat golul victoriei, cu un şut în forţă, din stânga. Nu a avut puterea să se bucure. Din contră, s-a prăbuşit pe teren, cu capul în palme.

A avut însă puterea să le transmită colegilor ce s-a întâmplat, iar aceştia au rămas înmărmuriţi.

Sacramento Republic s-a impus cu 2-1 şi a urcat pe locul 4 în Conferinţa Vest, fiind însă la 10 puncte în urma echipei de pe locul trei.