Pandemia de coronavirus schimbă din temelii fotbalul și urmările vor fi dezastruoase. Zguduit serios în această perioadă, sportul rege va avea mult de suferit. Piața transferurilor va fi cea mai afectată, conform experților spanioli.

Potrivit acestora, granzii își pot lua gândul de la mutările răsunătoare cu care s-au obișnuit. Niciun club nu își va mai permite să plătească sume mai mari de 100 de milioane de euro.

Articolul continua dupa recomandari

Coronavirusul "infectează" piața transferurilor din fotbal

Fotbalul a stat în loc o dată cu apariția pandemiei de Covid-19. Aproape toate campionatele au fost întrerupte, iar cluburile vor resimți această decizie pentru o lungă perioadă de timp. Multe dintre ele și-au băgat deja jucătorii în șomaj parțial, pentru a reduce din cheltuieli. Rezultatele vor fi, mai mult decât vizibile, și pe piața transferurilor.

"Sumele erau 'umflate' pentru fiecare jucător pe care s-au plătit deja 100 de milioane de euro. Situația se va schimba, nu vor mai fi astfel de transferuri. Problema va fi pentru acele cluburi care nu își vor mai putea recupera banii. Tranzacțiile se vor duce în jos" a dezvăluit un director sportiv, citat de jurnaliștii de la Marca.

Pe nouă jucători s-a plătit, până acum, mai mult decât acest prag. Topul este deschis de Neymar, pentru care PSG i-a plătit Barcelonei 222 de milioane de euro. Sume uriașe s-au achitat și pentru Mbappe, Coutinho, Joao Felix, Dembele, Griezmann, Cristiano Ronaldo, Pogba și Hazard.

Spaniolii sunt convinși că, odată cu diminuarea sumelor de transfer, vor fi reduse și salariile jucătorilor. PSG îi oferă lui Neymar, anual, 36 de milioane de euro. Și Juventus i-a făcut pe plac lui Cristiano Ronaldo, căruia îi oferă un salariu de 31 de milioane de euro.