FCSB, vicecampioana României la fotbal, a obținut doar un 0-0 joi seara, pe teren propriu, în meciul cu Vitoria Guimaraes (Portugalia) din prima manșă a play-off-ului din Europa League.

Ajunsă la un singur pas de grupele Europa League, FCSB nu a gestionat foarte bine duelul cu Vitoria Guimaraes, de pe teren propriu, arătând ca o echipă care trebuie să sufere mult pentru a-și asigura îndeplinirea primului obiectiv important al sezonului.

Articolul continua dupa recomandari

Calificarea în grupele Europa League se decide în returul din Portugalia

Oaspeții au intrat mai bine în meci și Davidson a avut primul moment important al partidei, șutul său din minutul 9 trecând puțin pe lângă poarta lui Bălgrădean.

Treptat, FCSB și-a dat și ea drumul la joc și a controlat a doua jumătate a primei reprize. 

Florinel Coman a ratat cele mai mari ocazii ale meciului. Mai întâi a trimis în bară, cu o reluare spectaculoasă, iar apoi, lansat excelent de Pintilii, a trimis slab, permițându-i portarului advers să rețină.

Guimaraes a controlat jocul în repriza a doua, oaspeții părând mult mai proaspeți din punct de vedere fizic.

Totuși, echipa noastră s-a apărat excelent, astfel că portughezii nu au pus într-un real pericol poarta lui Bălgrădean.

Mai mult, în minutul 80, Ovidiu Popescu a avut și el un moment favorabil, dar șutul său a trecut puțin pe lângă poarta adversă.

FCSB - Vitoria Guimaraes s-a terminat 0-0 și calificarea se decide în returul de joia viitoare, din Portugalia.

În ciuda situației în care se află, fotbaliștii vicecampioanei României sunt optimiști și mizează pe același scenariu din dubla cu Mlada Boleslav, FCSB trecând de echipa din Cehia după 0-0 acasă și 1-0 în deplasare.