După victoria Albaniei în fața României (1-0), în grupa A a EURO 2016, prima într-o competiție internațională, străzile din Tirana au devenit neîncăpătoare pentru miile de suporteri de toate vârstele, care au izbucnit de fericire.

Mașinile au defilat pe străzile capitalei albaneze, claxoanele au răsunat, iar drapelele roșii cu acvila neagră au fost fluturate. Fumigenele au luminat noaptea.

Articolul continua dupa recomandari

Golul lui Armando Sadiku a fost salutat cu ovații în tot orașul, mai ales în marea piață Maria Tereza din Tirana, unde un ecran uriaș a fost instalat pentru mii de suporteri. Barurilor din oraș au fost arhipline.

“Goooooooooool”, a scris pe Twitter șeful guvernului, Edi Rama, într-un mesaj însoțit de o captură cu jucătorii albanezi felicitându-l pe marcator.

După finalul meciului, grupuri de tineri îmbrăcați în tricoul selecționatei lor au cântat și au dansat: “Sărbătorim visul pe care l-am realizat în această seară”, a spus Tatjana Mali, 27 ani, studentă la medicină, cu drapelul albanez pe umeri.

“Este o victorie istorică pentru toți albanezii, noi am dominat meciul, am arătat că putem să o facem”, a declarat Genta Skuraj, o profesoară de jurnalism.


sursa: AGERPRES