Optimile de finală ale Campionatului European din Franța debutează azi, de la ora 16:00, pe Stade Geoffroy-Guichard din Saint-Etienne, acolo unde fosta rivală a României din Grupa A, Elveția, întâlnește Polonia unui Robert Lewandowski care a rămas dator cu golurile la acest turneu final.

Cele două formații au prezentat un joc extrem de solid la acest Euro 2016, reușind ambele un ”0-0” contra celor două mari favorite, Franța și Germania. Pe de altă parte, deși au avut rivale accesibile în grupă, precum Albania, România, Ucraina sau Irlanda de Nord, Elveția și Polonia au reușit cu greu să spargă apărările adverse. Doar 4 goluri au marcat împreună cele două în faza grupelor.

Articolul continua dupa recomandari

În duelurile directe, Polonia nu a pierdut împotriva Elveției în 9 din cele 10 dispute. În ultimul duel direct, cele două combatante de azi au remizat, scor 2-2, într-un meci amical disputat în 2014.

Probleme de lot înainte de acest meci sunt doar în tabăra poloneză. Szczesny este în continuare accidentat, iar Kaptutska e suspendat. La elvețieni, tot lotul este valid, iar Petkovic va trimite în teren aceeași garnitură care în ultima etapă din faza grupelor a ținut în șah echipa gazdă, Franța.

sursa: sport1x2.ro