Intitulată #AdopteUnBelge (Adoptă un belgian), campania le cere locuitorilor din Lille, aflat la mică distanță de granița cu Belgia, să le ofere găzduire peste noapte fanilor belgieni care vor consuma un pahar în plus la partida cu galezii, pentru ca aceștia să nu se urce la volan sub influența alcoolului, pentru a se întoarce la casele lor imediat după joc.

“Dragă Vecine din Nord, în sfârșit... din Sud pentru noi. Dragi prieteni din Lille. Vineri, Belgia va înfrunta Țara Galilor, pe pământul tău. Inutil să-ți spun că asta ne incită cu adevărat să facem deplasarea și să trăim meciul cât mai aproape de acțiune. Putem face, desigur, drumul dus-întors. Însă tu ne cunoști. Vom dori să sărbătorim o bună parte din noapte, iar paharele vor defila. Ne-am gândit să stăm la hotel, însă nu am fost prevăzători și nu mai există nicio cameră liberă în centru. În plus, ar fi și mai frumos să trăim aceste clipe alături de tine. Atunci ne-am spus: și dacă ne vei adopta pentru o noapte?”, a scris inițiatorul apelului.

Articolul continua dupa recomandari

Francezii s-au grăbit să le răspundă vecinilor belgieni, în aceeași notă plină de umor. “Vă voi primi pe canapeaua mea, dacă aduceți voi berile”, a scris Juliana, una dintre posibilele gazde.

sursa: AGERPRES