Simona Halep a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional, Steaua României în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincţie oferită de statul Român. La ceremonia ţinută la Palatul Cotroceni, câştigătoarea de la Wimbledon a fost însoţită de părinţi şi de iubitul ei, Toni Iuruc. A fost prima apariţie oficială a celor doi, după mai multe luni în care Simona Halep a evitat să-şi facă publică relaţia cu omul de afaceri. 

Emoţiile de la Palatul Cotroceni au fost mai mari decât cele din finala de la Wimbledon, a mărturisit Simona Halep când a primit cea mai importantă distincţie oferită de statul român.

Articolul continua dupa recomandari

Simona Halep, câştigătoare la Wimbledon: Este o mare onoare pentru mine, o recunoastere si o pretuire fata de munca mea. Va multumesc.

Klaus Iohannis a felicitat-o pe Simona Halep pentru performanţa de pe iarba londoneză. Este prima româncă din istorie care a triumfat în turneul de mare şlem.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Ati scris o pagina importanta din istoria tenisului romanesc in doar 55 de minute la Wimbledon. Ati castigat un turneu disputat pe un teren cu iarba, fara ca noi in Romania, sa avem macar asa ceva.

Simonei i-au fost alături părinţii şi membrii stafului său, dar şi fostul număr 1 ATP, Ilie Năstase. La poza făcută alături de şeful statului, Simona Halep a stat lângă iubitul ei, omul de afaceri Toni Iuruc. Este prima apariţie oficială a celor doi, după mai multe luni în care sportiva a ţinut relaţia departe de ochii curioşilor. După două săptămâni în care nu a pus mâna pe rachetă, Simona va începe acum pregătirile pentru US Open.

Campioana de la Wimbledon spune că performanţa începe încă de la juniori, dar trebuie încurajată prin investiţii.

Simona Halep: Dacă oamenii o să facă nişte condiţii mai bune pentru ei, avem o şansă în plus să avem mai mulţi campioni, consider ca oricine ca oricine poate face orice, nimic nu este imposibil, vreau sa-i inspir pe copii si sa le arat ca totul e posibil!

La ceremonia de la Cotroceni, Simona a purtat o ţinută Valentino, elegantă, de 2500 de dolari, dar şi pantofi de la aceeaşi casă de modă, în valoare de 590 de dolari.