Căutările avionului în care se afla Emiliano Sala, dat dispărut la începutul săptămânii, după ce fotbalistul și-a luat la revedere de la foștii colegi de la FC Nantes și se îndrepta spre noul său club, Cardiff City, s-au încheiat joi.

David Barker, reprezentant al căpităniei Guernsey, a anunţat încetarea căutărilor avionului și că, în acest moment, şansele ca persoanele care erau la bordul avionul să fi supravieţuit sunt foarte mici. Deşi căutarea nu mai este activă, cazul rămâne totuși deschis.

Articolul continua dupa recomandari

“În ciuda eforturilor echipelor din Insulele Canalului, Marea Britanie şi Franţa, prin care s-a acoperit o suprafaţă de 1,700 de mile pătrate – din care o pe parte semnificativă s-a căutat mai mult de o dată, şi a faptului că am analizat date de telefoane mobile şi imagini din satelit, nu am reuşit să găsim nicio urmă a avionului, pilotului sau pasagerului.

S-a căutat încontinuu mai mult de 24 de ore. Cele trei avioane şi cinci elicoptere au înregistrat în total 80 de ore de zbor. Au fost implicate şi două ambarcaţiuni de salvare şi au ajutat şi diverse nave aflate în trecere şi vase de pescuit.

Am reanalizat toate informaţiile disponibile, luând în calcul şi ceea ce ştiam despre echipamentul de urgenţă care se afla la bord, şi am luat dificila decizie de a încheia căutările”, se arată într-un comunicat semnat de Barker.

Imagini emoționante la antrenamentul echipei FC Nantes

La Nantes, Ciprian Tătăruşanu, colegii săi şi tehnicianul Vahid Halilhodzic au fost protagoniştii unui moment emoţionant înaintea antrenamentului de joi, alături de suporteri.

Întreaga echipă s-a dus către zona unde se aflau fanii prezenţi la antrenament, înaintea şedinţei de pregătire, iar căpitanul Valentin Rongier şi antrenorul Halilhodzic le-au adresat câteva cuvinte.

“Vă cerem să fiţi solidari, să respectaţi familia sa, care refuză să fie în doliu şi crede în continuare. Credem cu toţii. Este foarte dificil să vă vorbesc, dar suntem cu toţii uniţi şi solidari şi sperăm că veţi fi la fel. De aceea nu va exista minut de reculegere sau de aplauze. Atâta timp cât nu există un corp neînsufleţit, vom respecta familia şi vom continua să credem până la capăt. Este o etapă foarte dificil de depăşit. Şi pentru voi, pentru că faceţi parte din familia FC Nantes, dar suntem cu toţii împreună”, a spus Rongier.

“Vom continua să muncim. Mai mult ca niciodată, în acest moment dificil, trebuie să fim uniţi”, a afirmat şi Halilhodzic.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, luni seară, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic.

Sala se ducea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

Aparatul de zbor în care se afla Emiliano Sala îi aparţine agentului scoţian de jucători Willie McKay, care a fost împlicat în transferul atacantului argentian de la Nantes la Cardiff City.

Sursa: News.ro