Echipa magnifică de fotbal care a scris istorie la Sevilla în 1986 a mai pierdut o stea! Ilie Bărbulescu s-a stins fulgerător din viaţă la 62 de ani.  Fostul fundaş al Stelei a fost unul dintre cei care au contribuit decisiv la cea mai mare performanţă europeană obţinută până acum de o echipă din România.

Ilie Bărbulescu a fost primul jucător al echipei de vis de la Sevilla care a pus mâna pe mult râvnitul trofeu european în 1986.

Articolul continua dupa recomandari

EMERICH JENEI, antrenor: A fugit repede la reprezentantul UEFA care a fost acolo şi a luat, mă rog, ceea ce a câştigat echipa. I s-a făcut observaţie, dar a spus: domnule, noi toţi suntem căpitani!

Ilie Bărbulescu s-a stins noaptea trecută în somn în locuinţa sa din Piteşti. Avea 62 de ani, iar apropiaţii nu ştiu să fi avut probleme cu inima. Fostul fundaş lasă în urmă amintiri de aur pentru milioane de români. 

GABI BALINT: Am trecut şi eu pe lângă un moment greu anul trecut, chiar ţin minte că el a făcut o glumă că, o să mă certe ca să nu mă mai stresez atât de mult, să am mai multă grijă de mine. Uite, din păcate, l-a lovit pe el. Nu mi-a venit să cred,  în primă fază, apoi mi s-a confirmat. Din păcate suntem oameni şi noi şi nu putem să ne ferim de moarte.

EMERICH JENEI, antrenor: Încet-încet, văd că ne ducem, ce să facem! Iar el a fost un om in primul rand, si apoi un fotbalist adevarat. 

VIOREL MOICEANU, fost fotbalist FC Argeş: Nu ştiu dacă există vreun cuvânt să se exprime durerea. Deci e o durere extraordinară pentru noi fostii colegi si mai ales pentru mine, un vecin extraordinar.

PETRE CALOTĂ, antrenor: O veste tragică. Din pacate campionii ne parasesc parca prea repede si prea usor.

ANDREI SPERIATU, fost portar: Nu am cuvinte nici nu stiu ce sa spun acum in aceste momente, un fost coleg de-al meu si un prieten cu care am petrecut foarte mult timp. Ma gandesc ca a plecat prea devreme dintre noi si usor-usor se subtiaza randurile.

Ilie Bărbulescu a jucat timp de 3 sezoane pentru Steaua Bucureşti şi a cucerit 7 trofee. În campania care a dus la triumful din Cupa Campionilor Europeni, fundaşul Stelei a evoluat în toate cele 9 partide.  A jucat toată finala de la Sevilla. Chiar dacă a cunoscut marea performanţă cu echipa din Ghencea, marele fotbalist s-a format în Piteşti.

Ilie Bărbulescu si-a petrecut primii 11 ani din carieră jucand pentru FC Argeș, pe stadionul Nicolae Dobrin. Pe acest stadion, în zilele următoare rude prieteni şi mai ales colegi, îi vor aduce un ultim omagiu fotbalistului.

În ultima parte a vieții, fosta glorie a Stelei a fost consilier local la primăria din Piteşti. Avea doi copii, un băiat şi o fată. Ilie Bărbulescu este a doua mare pierdere a echipei din 1986, după Lucian Bălan, care a murit în 2015.