Juventus suferă din cauza pandemiei de coronavirus. Acțiunile campioanei Italiei s-au redus la jumătate în ultimele trei luni și au ajuns la prețul pe care îl aveau înainte de transferul lui Cristiano Ronaldo. Sunt mari motive de îngrijorare pentru conducătorii clubului.

Scăderea abruptă este provocată și de faptul că doi jucători ai lui Juventus au fost depistați pozitiv cu Covid-19. Daniele Rugani și Blaise Matuidi au anunțat că sunt asimptomatici.

Articolul continua dupa recomandari

Acțiunile lui Juventus, în cădere liberă

Italia este cea mai afectată țară de pandemie, iar rezultatele se văd și pe bursă. Juventus a fost lovită din plin și a pierdut sume uriașe. De la începutul anului și până acum, acțiunile torinezilor au scăzut cu 47%. S-a pierdut astfel tot câștigul venit de pe urma aducerii lui Cristiano Ronaldo.

Înainte de transferul starului portughez, acțiunile Bătrânei Doamne valorau 0.661 euro. Prețul lor a înregistrat un salt uriaș după primele goluri marcate de Ronaldo în Serie A. Totul s-a spulberat în momentul în care s-au înregistrat primele cazuri de coronavirus în Italia. Clubul care era estimat că valorează 1.5 miliarde de euro a ajuns să fie cotat la 950 de milioane de euro.

Problemele liderului din Serie A pot fi chiar și mai mari. Cristiano Ronaldo stă izolat în orașul său natal și au apărut zvonuri că nu și-ar mai dori să se întoarcă la Juventus. Impresarul portughezului, Jorge Mendes, a fost contactat de oficialii lui PSG.

Cristiano mai are contract cu bianconerii până în 2022. În acest sezon din Serie A a înscris de 21 de ori și este al doilea în topul golgheterilor, după Ciro Immobile.