Jocurile Olimpice sunt puse în pericol de pandemia de coronavirus. Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, n-a luat momentan nicio decizie în privința atleților care ar trebui să meargă la Tokyo, între 24 iulie și 9 august. 

"Ne vom ghida după dorințele prim-ministrului Abe (n.r. Shinzo Abe) al Japoniei, un mare prieten al Statelor Unite și un om care a făcut o treabă excelentă în privința locației pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice în Japonia. El va lua decizia potrivită", a scris Donald Trump pe contul său de Twitter. 

Articolul continua dupa recomandari

Reacția lui Donald Trump vine ca urmare a hotărârii luate de Canada de a nu trimite niciun sportiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Japonia pregătește amânarea Jocurilor Olimpice

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a recunoscut într-o ședință de guvern desfășurată astăzi că amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo ar putea deveni inevitabilă, din cauza pandemiei de coronavirus. Până acum, prim-ministrul nipon a susținut în repetate rânduri că acestea se vor desfășura la data stabilită.

Toate scenariile vor fi analizate în următoarele săptămâni. Japonia a înregistrat până acum 1.101 de cazuri de coronavirus și 41 de decese.