Doi sportivi amatori din Constanţa şi-au propus să realizeze o premieră în ţara noastră! Vor alerga de la malul mării, până în cel mai înalt vârf al României, Moldoveanu. Cinci zile va dura cursa lor, la capătul căreia îi aşteaptă satisfacţia unui vis împlinit.

Mai exact 500 de kilometri străbătuţi în cinci zile de alergare intensă, de la malul mării până în cel mai înalt vârf al ţării noastre. Un obiectiv pe care Mihai şi Ştefan vor să-l atingă cu orice preţ. Pentru asta au început antrenamentele intense în urmă cu câteva luni. Săptămânal au alergat între 80 şi o sută de kilometri.

Articolul continua dupa recomandari

Stefan Tudor: Pentru a ajunge la ultra maraton e nevoie de foarte multe alergări, foarte multe kilometri şi foarte mult timp dedicat şi bineînţeles multă pasiune pusă în sportul ăsta. 

Cei doi sportivi au practicat în ultimii ani tot ce înseamnă mişcare şi aventură. De la maratonism şi ultramaratonism, până la paraşutism, alpinism şi scufundări.

Ştiu exact la ce se vor supune în următoarele cinci zile. Vor fi urmaţi în permanenţă de o maşină în care au depozitat tot ce au nevoie.

Tinerii vor să parcurgă circa 100 de kilometri pe zi.

Mihai Nenciu: Ne-am dori ca şi prin încercarea noastră să transmitem şi altor oameni faptul că nişte oameni obişnuiţi atâta timp cât depun pasiune şi efort în ceea ce iubesc şi în ceea ce fac, nu au cum să nu reuşească. 

Maratonist: La orice ultra maraton de ăsta există şi un pic de nebunie, că altfel nu reuşeşti!

Proiectul "De la 0 la Moldoveanu" este o inițiativă susținută din resursele celor doi sportivi. Singurul suport extern primit a fost pentru monitorizarea traseului cu ajutorul unor ceasuri speciale.