Poliţia din Liverpool a reţinut doi suspecţi în cazul agresiunii unui suporter englez de către fani italieni, marţi, înainte de meciul Liverpool - AS Roma, din turul semifinalelor Ligii Campionilor.

Bărbatul agresat, de 53 de ani, se află în stare critică la spital, iar doi tineri, de 25 şi 26 de ani, din Roma, au fost reţinuţi.

Articolul continua dupa recomandari

Victima a suferit răni la cap, după ce a fost lovită cu cureaua şi a căzut cu capul de pământ, scroe BBC.

"Putem confirma că un bărbat a fost arestat în urma unei agresiuni petrecute aproape de Albert Pub în seara zilei de marţi. El a fost dus la comisariat pentru fi interogat. Victima are 53 de ani şi este tratată pentru rănile sale", a anunţat poliţia într-un comunicat difuzat după meci.

Poliţia a lansat un apel la martori pentru în cadrul anchetei legate de incidentul soldat cu rănirea fanului englez.

"Anchetăm un incident serios în cursul căruia un bărbat a fost atacat în faţa Albert Pub în jurul orei (locale) 19,35. Lansăm un apel la cei care deţin informaţii sau au filmat cu telefonul mobil să ne contacteze la twitter @MerPolCC sau pe Facebook Merseyside Police CC', se arată într-un comunicat al poliţiei.

Circa 80 de suporteri ai echipei AS Roma au folosit o rută secundară pentru a accede în zona rezervată fanilor echipei Liverpool chiar în faţa stadionului Anfield. 

Potrivit imaginilor difuzate de BBC, un bărbat era lungit imobil la pământ în timp ce altul avea în mână un ciocan. Potrivit presei, suporterii romani au folosit drept arme centurile de la pantaloni.

Corespondentul publicaţiei Sunday Times, Jonathan Northcroft, a postat pe Twitter mesajul: "Suporterii echipei AS Roma au atacat fanii clubului Liverpool cu centurile în faţa Albert Pub. Un bărbat e la pământ şi primeşte îngrijiri".

Alte incidente au avut loc şi în centrul oraşului Liverpool înaintea meciului, potrivit presei britanice.

Liverpool a făcut un pas important spre finala Ligii Campionilor la fotbal, marţi seara, pe Anfield, după ce a învins-o pe AS Roma cu scorul de 5-2 (2-0), în prima manşă a semifinalelor competiţiei. 

Mohamed Salah (36, 45+1), Sadio Mane (56) şi Roberto Firmino (61, 69) au înscrise golurile gazdelor, în timp ce Edin Dzeko (81) şi Diego Perotti (85 - penalty) au readus speranţa în tabăra formaţiei "giallorossa".