Anul trecut, Vlad a avut de parcurs 193 de kilometri, în condiţii extreme. Anul acesta, îl aşteaptă o cursă şi mai grea: ultramaratonul Arctic Ultra 2020. Impresionaţi de puterea şi determinarea lui Vlad, trei tineri din București vor să-l însoţească la Polul Nord. Regizorul Sorin Florea, fotograful Adi Bulboacă şi sunetistul Tudor Petre vor realiza un documentar.

Documentarul se centrează în principal pe disciplina lui mentală şI pe dorinţa de a face ceva. ŞI cum îţi menţii motivaţia, cum decizi ce este real când mintea îţi zice că realitatea stă Altfel.

Articolul continua dupa recomandari

Ultramaratonul este considerat cel mai dificil din lume. Vlad va trebui să meargă 620 de kilometri, în condiţiile vitrege de la Cercul Polar. Diferenţa de nivel de pe traseu este de 4.000 de metri.

Vlad: Vom fi independeţi, vom căra o sanie de 35 de kg, cu haine, mâncare, organizatorii ne vor ajuta doar cu apă fierbinte. 3.06 Limita este de 8 zile, aşa că Sper să Ies învingător.

Şi, ca să iasă învingător şi anul acesta, Vlad se antrenează din greu.

Vlad:  Am început să alerg în pantaloni scurţi prin Cluj. Mi-am aluat un butoi pe balcon cu apă Cu gheaţă unde fac sesiuni de 3-5 minute de stat în apă cu gheaţă şi merg la crosit. Pentru că pe o distanţă aşa lungă şo o sanie de 35 de kg, corpul tău trebuie să fie mult mai puternic muscular.

Documentarul va participa şi la concursuri, iar din toamnă va putea fi vizionat în cinematografe.