Regina tenisului mondial a ridicat astăzi trofeul în faţa românilor! Simona Halep a adus acasă cel mai prestigios titlu din sportul alb. Învingătoarea de la Wimbledon a ajuns pe pământ românesc cu o aeronavă britanică. Iar pe covorul roşu, Simona a fost aşteptată cu flori. Mai fericită ca niciodată, românca vrea să fie o sursă de inspiraţie pentru noile generaţii. Şi a adus în ţară un mesaj puternic. Să credem că totul este posibil! 

Simona Halep a ajuns în România în urmă cu două ore. Avionul a adus-o direct pe covorul roşu. Îmbrăcată într-un costum alb, ţinută obligatorie pe iarba de la Londra, Simona a coborât din aeronavă cu replica trofeului de la Wimbledon în mâini. 

Articolul continua dupa recomandari

A fost aşteptată la scara avionului de foştii mari campioni ai României la tenis, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, dar şi de ministrul Sportului şi de cel al Educaţiei. 

S-au înclinat în faţa performanţei Simonei. 

Preşedintele i-a trimis un buchet de flori, în timp ce premierul a întâmpinat-o la salonul oficial. 

Simona Halep, campioană Wimbledon: Ca experienţă mi-a fost mult mai uşor să gestionez, dar acest turneu, fiind pe iarbă, este mai deosebit. A fost mult mai greu. Mai ales că a trebuit să joc contra Serenei. Mi-am jucat şansa. Am jucat cât am putut de bine şi de aceea am reuşit să şi câştig

O pagină de istorie! Un vis împlinit. Al ei, dar şi al mamei căreia Simona a ţinut să-i mulţumească imediat după ce a strâns, pentru prima dată în braţe, trofeul regal. 

Simona Halep, campioană Wimbledon: A spus că dacă vreau să fac ceva cu tenisul trebuie să joc în finala de la Wimbledon. Aşa că ziua aceea a venit. Mamă, mulţumesc!

Simona a primit astăzi şi cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional Steaua României, iar Patriarhia Română i-a acordat Ordinul Crucea Patriarhală. 

Simona a avut parte de o primire grandioasă şi aseară, în Londra, la prestigiosul bal dedicat campionilor de la Wimbledon. A purtat o rochie lungă, neagră. O ţinută mai îndrăzneaţă decât ceea ce obişnuia să poarte până acum. 

Iar cel mai preţios accesoriu a fost insigna de membru All England Club!

Alături de ea, pe scenă, a fost şi campionul Novak Djokovic. Sârbul a avut o declaraţie impresionantă.

Novak Djokovic, campion Wimbledon: Simona cunoaşte jocul, are experienţa luptei, are experienţă acum! Este, într-adevăr, minunat, să ştii că ţări aşa mici, cum sunt România şi Serbia, ţări vecine, se descurcă atât de bine pe scenele lumii

Simona a dominat sâmbătă arena de la Wimbledon. În 55 de minute a învins-o pe cea mai puternică jucătoare a lumii, Serena Williams, cu 6-2, 6-2. Pentru prima dată, numele unui român a fost scris pe panoul de onoare.

Odată cu victoria a devenit şi membru pe viaţă în cel mai exclusivit club de tenis din lume. Asta înseamnă că oricând va dori va putea să-şi bea acolo cafeaua, să ia prânzul, să meargă în vestiarele cu băi de marmură ori să se antreneze pe iarba de la Wimbledon. 

Mai ales că România nu are niciun astfel de teren. Preşedintele onorific All England Club este chiar ducesa de Cambridge, Kate Middleton. 

Simona Halep a redat speranţa într-un viitor mai bun al sportului de performanţă. De azi, a revenit în top 5 cele mai bune jucătoare ale lumii. Următorul pas: US Open.