Larisa Iordache, venită din postura de rezervă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a declarat după finala de la bârnă că este foarte dezamăgită, însă, totodată mulţumită pentru că s-a încheiat un ciclu olimpic şi speră într-o participare peste patru ani, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

“Pentru mine, Rio reprezintă un nou început, pentru că s-a încheiat un ciclu olimpic. Am făcut tot ce a depins de mine, nu am ce să-mi reproşez. Sper ca startul următor să fie unul bun, cu rezultate. Pentru mine, ceea ce s-a întâmplat la Rio este o învăţătură şi o întâmplare prin care nu aş fi vrut să trec. M-a durut foarte tare să privesc cum se concurează la Rio şi eu să nu pot să fiu pe aparate”, a spus Larisa.

Articolul continua dupa recomandari

Larisa Iordache a venit la Rio din postura de rezervă, după ce i s-a spus că se va face o evaluare înainte de Jocurile Olimpice, iar cea mai în formă dintre ea şi Cătălina va intra în concurs. Nu a mai avut loc nicio evaluare!

La Rio, cu două zile înainte de a începe calificările, Larisa Iordache se antrena într-o sală din Rio, ştiind că nu are nicio şansă de a mai intra în concurs. De unde a găsit puterea? Numai ea ştie. Când e întrebată ce ar fi făcut ea dacă ar fi fost înscrisă, Larisa răspunde în stilul ei caracteristic: “Tot timpul va exista un dacă, un doar şi un poate. Aşa a fost să fie. Nu depinde totul numai de noi. Nu ştiu cum ar fi fost, dar trebuie susţinut fiecare sportiv în parte, chiar şi atunci când este jos. Să fie încurajat!”.

Larisa a fost întrebată despre ceea ce crede că s-a întâmplat cu Cătălina Ponor în finala de la bârnă. ”Nu ştiu, nu am fost lângă ea. Nu sunt în măsură să comentez evoluţia Cătălinei. Cea mai în măsură sunt ea şi antrenorii. Eu sper să fie bine şi să ţină capul sus, ca întotdeauna”.

sursa: mediafax