Dan Alexa n-a apucat să debuteze pe banca Rapidului, după ce i-a luat locul lui Daniel Pancu. Antrenorul a ținut o conferință de presă pe Facebook și a vorbit despre situația inedită prin care trece. 

"Dacă era o pauză de două-trei săptămâni, cred că îmi pica foarte bine. Puteam să îmi cunosc mai bine jucătorii, să-mi implementez mai bine filosofia. Din păcate, nu știm cât va dura pauza. Îmi doresc să începem cât mai repede, îmi doresc să termin campionatul ăsta și, normal, să reușim promovarea.", a spus Dan Alexa, pe pagina oficială a Rapidului. 

Articolul continua dupa recomandari

Dan Alexa le-a trasat sarcini clare jucătorilor de la Rapid

De la instalarea în funcție la Rapid, Dan Alexa n-a avut prea mult timp să lucreze cu noii jucători. Fotbalul s-a oprit din cauza pandemiei de coronavirus, dar antrenorul știe cum să-și țină elevii în priză. 

"Jucătorii se pot antrena profesionist de acasă. E foarte important să fie profesioniști. Este o perioadă care poate să fie decisivă, chiar dacă nu poți face antrenamentele specifice. Dacă îți menții tonusul, vii cu altă pregătire de acasă.", a spus Alexa. 

Dan Alexa: "Îmi e greu să cred că se va mai juca"

La întreruperea sezonului, Rapid ocupa locul 6, la două puncte în spatele podiumului. Din acest sezon au mai rămas de jucat 11 etape, dar nimeni nu știe dacă acestea se vor mai putea programa.  

"Îmi este greu să cred că se va reîncepe. Pandemia, focarul mare va începe în două-trei săptămâni. Îmi este foarte greu să cred că în acest an se va relua campionatul sau în lunile următoare.", a spus cu îngrijorare Dan Alexa.