Cornel Pantelin Kaiac a reuşit, în doar trei ani, să urce pe podiumul mondial la campionatele de fitness şi culturism. Indiscutabil are un stil de viaţă sănătos care l-a ajutat să ajungă la performanţă.

Colega noastră Francesca Simionescu l-a provocat să ne spună ce face şi cum face, într-un material prezentat în Observatorul orei 12.

Articolul continua dupa recomandari

Cornel Pantelin Kaiac: Pasiunea asta cred ca o aveam de cand eram mic. Îl vedeam mereu pe unchiul meu care pe vremea aia practica bodybuildingul, apoi pe la 14 ani am inceput sa practic caiacul. Caiacul cuprindea şi latura asta de forta. SI acolo am descoperit ca eram mai atras de partea asta de forta decat de partea asta, pe apa.

La 18 ani, după ce a terminat "junioratul" la caiac-canoe, s-a dedicat întru totul antrenamentelor care urmau să îi construiască un corp aşa cum visase de mic. Iar succesul a apărut iniţial. dintr-o întâmplare.

Cornel Pantelin Kaiac: Mergeam la sala cu doi prieteni care deja concurau, ei erau in perioada competitionala si venind cu ei chiar aici la sala, ne antrenam, faceam cardio, si dupa fiecare antrenament faceam si eu o repriza de pozare. Ma rog, ei faceau, ca eu pe atunci nu stiam cum sta treaba. Si cand m-am dezbracat si m-au vazut mi-au zis ca "Bai, noi suntem in perioada de pregatire si tu esti mai definit ca noi, nu vrei sa mergi si tu?" Am zis ca nu, ca eu am emotii, sunt mai emotiv, nu cred ca e pentru mine asa ceva. Dupa aceea au mai trecut cateva saptamani si am zis sa incerc totusi sa vedem daca am potential asa cum spun ei. Am inceput pregatirea, m am antrenat cu ei si dupa aceea, la o luna doua, am participat la primul meu concurs, in septembrie 2016, la Tiger clasic. Atunci am iesit pe locul 5.

Un loc destul de bun, dacă ne gândim că a fost un concurs internaţional cu zeci de concurenţi la fiecare categorie. Dar. chiar şi mai bune au fost rezultatele următoare

Cornel Pantelin Kaiac: Am reuşit să ies campion naţional de trei ori la rând, anul trecut am reuşit să ies şi vicecampion balcanic şi să ies pe locul trei la cupa mondială.

Apropo de competiţii, poate şi voi vă întrebaţi care e mersul. Colega noastră Francesca Simionescu a desluşit şi misterul acesta.

Cornel Pantelin Kaiac: Există bodybuilding, categoria la care băieţii urcă pe scenă în slip. există categoria men s physique, unde concurez şi eu, acolo băieţii intră pe scenă în short de plajă. Se punctează doar trenul superior şi gambele. Nu se punctează coapsele ca al culturism si ar mai fi fitness, bikini pentru fete.

Cornel ne-a mărturisit că nu s-ar putea desprinde de sport niciodată. Se antrenează zilnic, chiar şi în vacanţe, îi antrenează şi pe alţii şi are de gând să participe în continuare la campionatele modiale.

Dar mai ales îşi doreşte să îi inspire pe tinerii pasionaţi de fitness care încă nu au curaj.să îşi arate muşchii.