O hunedoreancă şi-a transformat povestea tristă de viaţă într-una a curajului, puterii şi succesului! Joacă tenis de performanţă, deşi este imobilizată într-un scaun cu rotile. Pentru mulţi pare imposibil ce face, dar femeia recunoaşte că sportul a ajutat-o să se ridice în momentele grele. Tocmai s-a întors de la un turneu din Madrid, unde a jucat finala la dublu şi a şi ieşit câştigătoare.

Pe Cristina Deac o găsim pe teren. Se antrenează din greu, iar rezultatele se văd. Este singura fată care face performanţă în tenisul românesc, din scaunul rulant. Cu multă voinţă, cu antrenament şi sub supravegherea antrenorilor, reuşeşte să meargă înainte.

Articolul continua dupa recomandari

Bucuria pe care o afişează pe teren nu trădează nimic din suferinţa cu care se tot luptă. Cei din jur sunt pur şi simplu uimiţi de voinţa tinerei de a ajunge tot mai sus. Unul dintre antrenorii săi a încercat chiar să se pună în locul ei - la propriu - şi s-a străduit să joace din scaunul rulant. I se pare imposibil!

Dincolo de munca de pe teren, Cristina are o poveste de viaţă uimitoare. Doar trei luni mai avea până la majorat, când o greşeală medicală a trimis-o pentru totdeauna în scaunul rulant.

Când a început să participe la turnee, Cristina era pe locul 187 în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Tenis. A urcat rapid şi acum ocupă poziţia 106. Asta chiar dacă şi alte greutăţi o împiedică uneori să participe la atrenamente.

Antrenorii ei fac acum demersuri pentru a afilia clubul unde joacă tânăra la Comitetul Paralimpic Român. Cristina are de gând să participe, luna viitoare, la un turneu în Ungaria. Are însă nevoie de sprijin financiar pentru a juca în străinătate.