Pasiune, dar şi multă disciplină şi antrenament. E nevoie de ele ca să ajungi la performanţă. A reuşit asta un sucevean, care, la numai 18 ani, este cel mai tânăr antrenor de judo din ţară. Acum, antrenează copii şi adolescenţi cu doar câţiva ani mai mici şi este voluntar la Clubul Sportiv Universitatea Cluj. Deşi un accident l-a ţinut în afara competiţiilor, visează să lupte din nou.

Cristian Ionaşciuc s-a născut la Suceava, dar drumul său spre succes l-a adus, pe parcurs, la Cluj.

Articolul continua dupa recomandari

CRISTIAN IONAŞCIUC, antrenor de judo: Pratic judo de aproximativ 10 ani, din care 4 ani şi câteva luni aici, la lotul naţional.

Cristian a muncit mult şi a obţinut numeroase premii şi medalii. Nu şi-a propus să devină antrenor, dar, din cauza unei rupturi de ligament la o articulaţie, nu a mai putut participa la competiţii.

CRISTIAN IONAŞCIUC, antrenor de judo: La un concurs, am suferit o accidentare, a fost destul de grav, a trebuit să fac pauză aproximativ şase luni.

Nu a putut să stea departe însă de sportul său preferat. Clubul Sportiv Universitatea Cluj l-a chemat să antreneze lotul de juniori, iar acum Cristian se ocupă de 45 de copii. Cu unii lucrează pentru performanţă. Alţii fac judo ca să se recreeze.

CRISTIAN IONAŞCIUC, antrenor de judo: Părinţii sunt foarte mulţumiţi. Sunt bucuroşi atât pentru educaţia pe care le-o oferim aici, cât şi pentru faptul că fac sport şi se dezvoltă armonios, îşi dezvoltă spiritul de echipă, capacitatea de a fi lider.

Cristian nu a renunţat nici la ideea de a reveni în competiții, în calitate de sportiv. Anul acesta este unul extrem de încărcat pentru cel mai tânăr antrenor de judo din ţară. Pe lângă pregătirea alături de lotul naţional, tânărul urmează să susţină şi examenul de Bacalaureat.