Campionatul Mondial de snooker a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de World Snooker Tour pe site-ul oficial, iar organizatorii încearcă acum să reprogrameze competiția.

Concursul ce are loc anual în teatrul Crucible ar putea fi reprogramat în iulie sau august 2020. Înainte de startul competiției au loc și sesiunile de calificări.

Articolul continua dupa recomandari

Mesajul organizatorilor după amânarea competiției din cauza COVID-19: ”Trăim niște momente grele”

”Trăim niște momente grele. Dar nu se întâmplă doar în cazul nostru, ci în toată lumea, însă vom fi hotărâți să trecem peste asta. Fanii din întreaga lume - și cei 144 de jucători implicați - sunt nerăbădori să știe când se va reprograma competiția. 

Vă asigurăm că facem toate eforturile pentru a găsi o dată convenabilă în calendar. Jucătorii de snooker au nevoie de bani pentru a duce o viața normală, așa că vom organiza în continuare unele turnee, dar fără spectatori. Avem o responsabilitate față de ei”, a declarat Barry Hearn, președintele World Snooker Tour.

Campionatul Mondial de snooker ar fi trebuit să se desfășoare între 18 aprilie și 4 mai. În 2019 competiția a fost câștigată de Judd Trump.