România s-a întors cu cele mai multe medalii din Europa de la campionatul de karate. Competiţia s-a desfăşurat în Danemarca, iar cei mai mulţi campioni au fost copii. Aproape 200 de premii în total şi 85 de medalii de aur. Galeria de pe aeroport a fost impresionantă. Zeci de oameni i-au întâmpinat aseară cu flori, aplauze şi baloane colorate.

Obosiţi, dar fericiţi! Aşa s-au întors copiii români de la Campionatul European de karate. La aeroport au avut parte de o primire de zile mari. Zeci de părinţi, bunici şi prieteni i-au aşteptat emoţionaţi. 

Articolul continua dupa recomandari

România s-a clasat pe primul loc în Europa la numărul de medalii. Au fost 149 de participanţi şi 196 de medalii, în total. 85 de medalii au fost de aur şi peste 100 argint şi bronz. 

Magdalena Tamaşi, sensei: A fost o competiţie grea, dar munca noastră de un an de zile sau mai bine zis, de jumătate de an de când ne-am întors de la mondiale s-a încununat cu succes şi asta datorită muncii copiilor, efortului depus 

Unul dintre campioni a primit cel mai frumos dar de ziua lui. În loc de La Mulţi Ani, a ascultat imnul României şi s-a întors acasă cu o medalie de aur şi una de bronz. 

Pentru Antonia a fost primul concurs la care a participat, după o perioadă lungă de repaus. Nu s-a întors cu mâna goală. 

Karate înseamnă înainte de toate o artă şi apoi un sport, spun antrenorii, care îi sfătuiesc pe părinţi să îi aducă pe copii la cluburile sportive chiar de la 4-5 ani. 

Un abonament lunar costă între 100 şi 200 de lei pe lună, iar un kimono pentru începători nu mai mult de 50 de lei.