Sportul înseamnă sănătate, asta o ştim cu toţii. Iar dacă este practicat în familie este cu atât mai constructiv. În Capitală peste şapte mii de persoane de toate vârstele, profesionişti şi amatori, s-au adunat la o competiţie de cros pe diferite categorii de vârstă. Evenimentul desfăşurat a ajuns la cea de-a 4 ediţie şi a fost dedicat activităţilor sportive în familie.

Vremea mai puţin prietenoasă nu i-a speriat pe concurenţi. Au venit cu miile la linia de start. De toate vârstele. 

Articolul continua dupa recomandari

O familie a venit tocmai din Lupeni, Hunedoara, special pentru această competiţie. Pentru ei, sportul e o pasiune.

Participantă: A fost bine, aşa ca de încălzire. Mai avem un concurs acum. Eu am concurat şi la cea de 10 km, el va concura la cea de 3,5, cei mici au concurat şi săptămâna trecută la maratonul nisipului.

De data aceasta au fost organizate curse de 10 kilometri pentru adulţi, ştafete de câte cinci kilometri şi o cursă pentru familii. Au fost şi categorii rezervate adolecenţilor şi chiar o cursă a bebeluşilor. Şi asta pentru că sportul nu discriminează.

Doina Iova, profesor de sport Liceul Special: Sunt cu elevii liceului tehnologic special nr 3. Sunt elevi cu deficiente de auz si au venit impreuna cu parintii sa alerge. Sunt foarte uniţi şi dornici de mişcare.

Valeria Van Groningen: Încurajam miscarea, sportul. Cursele noastre sunt deja traditie, le organizam cu drag si cu suflet si ne bucuram ca avem atat de multi oameni la start

Evenimentul Bucharest 10k & Family Run a ajuns la cea de-a patra ediţie. În octombrie va avea loc un maraton sub aceeaşi egidă, care va reuni atât profesionişti cât şi amatori din peste 50 de ţări.