Organizarea Euro 2020 este un meci pierdut din start pentru România.O demonstrează şantierele abandonate de la cele patru stadioane promise. Niciunul nu are mari şanse să fie gata la timp, spun specialiştii în construcţii. În locurile unde ar trebui să fie ridicate arenele de sute de milioane de euro, reporterii noştri au găsit doar utilaje abandonate în nămeţi.

Un utilaj ruginit, abandonat în zăpadă, e singurul semn că aici ar trebui să fie un şantier. Pe viitorul stadion al echipei Dinamo Bucureşti, actual velodrom, nu se fac însă nici acum lucrările promise de anul trecut.

Articolul continua dupa recomandari

La şase luni de la ultima noastră vizită pe velodrom, singura noutate e că au dispărut bucăţile de lemn ce jucau rolul unor bănci. În schimb, planul autorităţilor de a construi un stadion cu 18.000 de locuri a rămas tot la stadiul de idee. E drept, autorităţile au cheltuit câteva sute de mii de lei pe studii.

Între 30 şi 38 de milioane de euro ar costa noua arenă, care ar trebui finalizată până în 2020. Până atunci, oficialii Companiei Naţionale de Investiţii spun că încă se aşteaptă aprobarea planului urbanistic zonal.

Lucrări se fac în schimb pe fostul stadion al echipei Rapid. Cu viteza melcului, însă. La începutul anului, muncitorii demontau scaunele arenei. La 10 zile distanţă, operaţiunea e gata doar pe jumătate. De abia luna viitoare va dispărea şi nocturna. Grabă nu e, pentru că nu au fost emise autorizaţiile de construcţie pentru noua arenă de 26 de milioane de euro.

Singurul indiciu că se munceşte şi la stadionul Arcul de Triumf e o bucată de hârtie pe care scrie "şantier în construcţie".

”Se află în derulare obţinerea autorizației de construire. Apreciem că lucrările vor demara la începutul lunii martie”, transmite Compania Naţională de Investiţii

În Ghencea, fostul stadion a fost deja demolat. În locul noii arene de 30.000 de locuri, e acum o groapă imensă ce nu va fi astupată prea curând. Şi aici lipsesc autorizaţiile de construcţie pentru şantierul estimat la 65 de milioane de euro.

Constantin Bogdan Matei, Ministrul Sportului: Nu vor fi gata, dar scopul numărul unu al nostru este ca aceste stadioane să poată să fie folosite pentru antrenamente.

Experţii spun că nu există nicio şansă să terminăm cele patru stadioane până la începerea Campionatului European de fotbal din 2020.

ANA MARIA BANCEA, arhitect: Un bloc de mici dimensiuni, p plus doi, p plus trei, putem să îl edificăm într-un an, dar fără finisaje. Ca să construim un stadion într-un astfel de timp e o mare provocare.

În luna iulie, oficialii UEFA vor veni în România, să verifice stadiul lucrărilor. În calitate de gazdă, ţara noastră s-a angajat să finalizeze şi linia de tren Gara de Nord-Otopeni - un alt proiect aflat în impas.