Mihaela Duță, medicul de pe ambulanța Puls care l-a transportat pe fotbalistul Patrick Ekeng la spital, a fost pusă sub acuzare de procurorii Parchetului Capitalei pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Mihaela Duţă a ajuns la sediul Parchetului Capitalei cu puţin înainte de ora 10.00 şi a părăsit sediul instituţiei în scurt timp. Ea a fost citată pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că a fost pusă sub urmărire penală pentru ucidere din culpă.

Articolul continua dupa recomandari

“Defibrilatorul are memorie şi a înregistrat faptul că doctoriţa a fost informată că fotbalistul nu are puls şi cu toate acestea doctoriţa nu a luat nicio măsură de resuscitare”, au explicat anchetatorii.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit pe 6 mai, după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo și Viitorul Constanța, fără un contact cu un adversar în prealabil.

După intervenția staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanță, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator. Ekeng fusese introdus pe gazon de doar șapte minute.

Martorii oculari au relatat că medicul Mihaela Duță de pe ambulanța Puls a intervenit foarte târziu.

În urma autopsiei efectuate la Institutul Național de Medicină Legală, s-a constatat că jucătorul dinamovist avea o problemă la inimă, aceasta fiind și cauza decesului.

sursa: AGERPRES