FC Steaua şi-a aflat adversarele din grupa L a Ligii Europa în urma tragerii la sorţi care a avut loc, vineri, la Monaco.

Astfel, Steaua va juca în compania formaţiilor Villarreal (Spania), FC Zurich (Elveţia) şi Osmanlispor (Turcia), echipă la care este legitimat Raul Rusescu.

Articolul continua dupa recomandari

Villarreal a ocupat locul 4 în sezonul trecut al La Liga şi a evoluat în play-off-ul Ligii Campionilor, fază în care a fost eliminată de AS Monaco, după 1-2 acasă şi 0-1.

În această ediţie de campionat, Villarreal a jucat doar cu Granada, în deplasare, şi a remizat, scor 1-1.

La finalul camponatului trecut, FC Zurich a retrogradat în liga a doua elveţiană, divizie în care ocupă acum locul 1 cu 13 puncte după cinci etape.

Osmanlîspor (fostă Ankaraspor), echipă la care evoluează fostul stelist Raul Rusescu, a terminat pe locul 5 sezonul trecut şi a intrat în turul al doilea preliminar al Ligii Europa. Turicii i-au eliminat pe rând pe Zimbru Chişinău (2-2 în deplasare şi 5-0), Nõmme Kalju din Estonia (1-0 acasă şi 2-0) şi FC Midtjylland din Danemarca (cu 1-0 în deplasare şi 2-0 acasă).

În acest sezon, Osmanlîspor a remizat, scor 0-0, la Antalyaspor, în singurul meci disputat.

Steaua a ajuns în grupele Ligii Europa după ce a pierdut dubla manşă cu Manchester City, play-off-ul Ligii Campionilor, scor 0-5 pe teren propriu şi 0-1 la Manchester.

Meciurile din grupele Ligii Europa vor avea loc în 15 septembrie, 29 septembrie, 20 octombrie, 3 noiembrie, 24 noiembrie şi 8 decembrie.