Nadia Comăneci a vorbit despre modul în care își petrece timpul în Statele Unite ale Americii, țară ce a ajuns pe locul al treilea în lume la numărul de cazuri confirmate de coronavirus.

”Zeița de la Montreal” spune că se simte bine alături de familie și încearcă să se mențină în formă prin mișcare, însă are o teamă din cauza pandemiei.

Articolul continua dupa recomandari

Desigur. De răspândire. De aceea încercăm să ne facem partea noastră de responsabilitate”, a spus Nadia Comăneci pentru Libertatea.

Nadia Comăneci: ”E ok să ieși în parc sau cu bicicleta”

Marea noastră campioană spune că, deși s-au luat măsuri stricte și în SUA, nu este interzisă total plimbarea prin parc.

Este OK să ieşi în parc sau să mergi cu bicicleta, dar trebuie să se respecte distanţa de doi metri faţă de ceilalţi ca să nu se răspândească virusul. Depinde şi de oraş sau de stat. Oricum, cam fiecare are acasă un aparat gen bicicletă sau o bandă de mers. Devenim creativi. Mişcarea este foarte importantă la sănătate”, a explicat Nadia Comăneci, care a precizat că a fost nevoită să își închidă sala de gimnastică pe care o are împreună cu soțul său, Bart Conner.

Nadia Comăneci: Sala noastră de gimnastică este închisă pentru public. Este închisă de două săptămâni şi va rămâne închisă pe o durată nedeterminată. Cam tot este închis, în afară de farmacii şi de alimentare”.
 

Cine este Nadia Comăneci

Nadia Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961 în Oneşti, judeţul Bacău şi a început gimnastica la şase ani. În palmaresul Nadiei Comăneci se regăsesc cinci medalii olimpice de aur, două de aur la Mondiale şi nouă de aur la Europene.

A fost prima gimnastă din istorie care a obținut nota maximă, la Montreal, în 1976.