Alemar Minhoca, instructor capoeira: Capoeira este dans pentru cine vrea să danseze, sport pentru cine vrea să facă doar sport. Capoeira poate fi o luptă dacă simţi nevoia să lupţi. Alemar Minhoca este un brazilian get-beget care practică capoeira de mai bine de 27 de ani.

Ne-a avertizat de la început că, dacă încercăm şi noi fie şi doar câteva mişcări, ne vom molipsi. Ca să învăţăm ceva cu adevărat avem nevoie de un an - doi de antrenamente săptămânale.

Articolul continua dupa recomandari

Alemar Minhoca, instructor capoeira: Pentru fiecare persoană, capoeira are o altă semnificaţie.  Tot ce fac, capoeira este acolo. Cum mă îmbrac, cum mă încalţ sau cum mă spăl pe dinţi. Am învăţat să cânt la instrumente, să cânt cu vocea, să sar, să dansez. Totul datorită capoeirei.

Asta pentru că acest sport nu înseamnă doar arte marţiale şi muzică. Antrenamentele presupun lecţii de acrobatică, muzicalitate, dans şi forţă. Iar în România, astfel de cursuri se ţin de aproape 15 ani.

Alemar Minhoca, instructor capoeira: Am avut studenţi care au mers cu mine în Brazilia şi au fost la nivelul celor de acolo. E foarte important în capoeira, dar şi în viaţă, să fii mereu cu un pas înaintea celorlalţi.

Ca să învăţăm ceva cu adevărat avem nevoie de 1 an-doi de antrenamente săptămânale. O lecţie de capoeira durează între 2-3 ore. Iar preţul unei şedinţe nu depăşeşte 15 lei.