Canada este prima țară care a anunțat oficial că nu va trimite sportivi la Jocurile Olimpice care ar urma să aibă loc în această vară, la Tokyo. Comitetul Olimpic Canadian și-a motivat decizia prin faptul că nu vrea să își expună sportivii în cazul unei deplasări în Japonia.

Am luat dificila decizie de a nu trimite delegații sportive la Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice. Facem apel la Comitetul Internațional Olimpic și la Organizația Mondială a Sănătății de a amâna Jocurile cu un an și le oferim întregul sprijin pentru a naviga pe complexul drum al reprogramării. Nimic nu este mai important decât sănătatea și siguranța sportivilor și a comunității mondiale", se arată în comunicatul oficial.

Articolul continua dupa recomandari

În ultimele zile au fost mai multe voci care au solicitat amânarea Jocurilor Olimpice pentru anul viitor. De asemenea, și Australia și-a anunțat sportivii să se pregătească pentru anul 2021, astfel că scenariul amânării Jocurilor Olimpice prinde contur.

Primul ministru al Japoniei ia în calcul amânarea Jocurilor Olimpice

Shinzo Abe, primul ministru al Japoniei, a spus în Parlament că momentan nu se ia în calcul amânarea Jocurilor Olimpice însă poate deveni o variantă doar în momentul în care acestea nu se vor putea desfășura în formă completă.

"Dacă acest lucru devine dificil, este posibil să nu avem altă opţiune decât să luăm în considerare amânarea jocurilor, ţinând cont de principiul olimpic de a pune sănătatea sportivilor înainte", a declarat Abe.