Cei mai puternici sportivi din lume îşi măsoară forţele la Constanţa. Pentru prima dată în ţara noastră se organizează Campionatul Mondial de Skandenberg. Se întrec peste 1.300 de concurenţi din 54 de ţări.

Românii sunt antrenaţi de celebrul Radu Valahu, multiplu campion, recunoscut, printre altele, pentru performanţa pe care a atins-o: a tras după el un tir de 20 de tone. Şi femeile participă la concursul de forţă. Vor să demonstreze că sexul slab este doar o expresie.

Articolul continua dupa recomandari

Competiţia este considerată unul dintre cele mai mari turnee de skandenberg din lume, aşa că participanţii se pregătesc intens de mult timp.

Petrec, în sala de antrenament, chiar şi câte şapte ore pe zi. Şi nu doar ca să-şi antreneze muşchii braţelor, dar şi să-şi stabilească tehnica prin care îşi vor învinge adversarul.

Sportiv: Prin antrenamente, atât tehnice, cât şi forţă. Cel tehnic fiind vorba de masa de skandenberg, iar ca forţă. fiare, mai pe scurt. Competiţia este la un nivel foarte ridicat, având în vedere că există un număr mare de sportivi şi bine pregătiţi.

La masa de skandenberg, nimic altceva nu mai există: doar cei doi concurenţi. După o încleştare în care îşi concentrează toată forţa, învingătorul este însă unul singur.

Sportiv: Am venit aici cu gândul că voi câştiga cel puţin una sau două partide, dar în realitate nu s-a întâmplat aşa. Nu ştiu. Nu sunt chiar supărat, pentru că sunt concurenţi care s-au antrenat pentru asta.

Radu Valahu, multiplu campion la skandenberg, şi-a dovedit puterea de-a lungul timpului. A tras după el camioane, vapoare sau avioane. Acum însă are altă misiune: să-i îndrume pe cei 80 de reprezentanţi ai ţării noastre.

Radu Valahu, multiplu campion la skandenberg: Cred că o să ne descurcăm cu brio. Deja avem câteva medalii pe podium. Urrmează încă cinci zile de foc. O să fiu alături de ei. O să-i conduc. O să-i îndrum. O să-i ajut.

Pentru că în concurs este necesară doar forţa braţelor şi puterea de concentrare, şi sportivii cu dizabilităţi se întrec cu aceeaşi înverşunare.

Sportiv: E un nou capitol, ceva nou, ceva care mă motivează şi aş vrea să motiveze şi să însemne ceva şi pentru persoanele în scaun rulant.

Ajuns la ediţia cu numărul 41, cel mai puternic turneu din lume se va termina duminică.