Au venit pentru plăcerea de a alerga, de a se afla într-o competiţie sau pentru a susţine o cauză umanitară. Încurajaţi de prieteni, familie şi trecători, participanţii la eveniment au demonstrat că sportul nu are vârstă.

Cursa populară a fost destinată tuturor pasionaţilor de atletism, indiferent că vorbim despre juniori, seniori, persoane cu dizabilităţi sau sportivi de performanţă.

Articolul continua dupa recomandari

Dintre toţi, Mircea a fost cel mai rapid. A terminat pe primul loc cursa de 3 km. La 46 de ani, este antrenor de atletism, iar anul trecut a ieşit pe locul secund.

MIRCEA ALEXANDRESCU, câştigătorul cursei populare: A fost o cursă frumoasă, bună organizare, concurenţi pe măsură. Poate se apucă mai multă lume de sport şi în felul ăsta avem şi noi mai mulţi copii la performanţă.

Pe lângă plăcerea de a alerga şi de a-şi testa rezistenţa, participanţii la Bucharest Marathon au putut susţine tot felul de cauze umanitare. 

DORU TODORUŢ, artist: Am alergat cu un prieten care se pregăteşte pentru mâine, pentru maraton, am alergat de câteva ori.

CIPRIAN MARICA, fotbalist: Suntem o echipă şi ne bucurăm că am terminat cu bine! 

VALERIA RĂCILĂ VAN GRONINGEN, organizator: Am avut, cred că până acum, 6000 de oameni la start. O să fie în total 10.000 cu copilaşii în proiectul nostru avem foarte multe cauze umanitare, mă bucur că putem să dezvoltăm şi acest simţ civic.

Mâine vor avea loc probele de 10 km, semimaraton, maraton şi ştafetă.