Avram Iancu, un bibliotecar din Petroșani, a obținut locul 3 la maratonul Arctic Ultra. La finalul cursei, românul a transmis un mesaj emoționant.

Pasionat de sportul extrem și întotdeauna dispus să își testeze limitele, Avram Iancu s-a numărat printre concurenții ultra-maratonului Arctic Ultra, una dintre cele mai dure competiții din lume.

Articolul continua dupa recomandari

Cursa a luat startul pe 8 martie. După un traseu de 620 de kilometri prin zonele înghețate din nordul Canadei, românul a ajuns la destinație, la Oceanul Arctic. S-a situat al treilea în competiție.

Mesajul campionului

După încheierea maratonului, Avram Iancu a postat un mesaj emoționant pe Facebook.

”Mi-am dus drumul până la capăt. Până la capătul lumii. Și, deși am reușit, nu am niciun merit, e doar îngăduință divină. Iar locul 3 obținut la una dintre cele mai grele curse din lume e doar o răsplată nesperată pentru tot ceea ce am îndurat aici. Dumnezeu să binecuvinteze ROMÂNIA!”, a scris românul.

Avram Iancu s-a pregătit intens pentru această cursă. Antrenamentul l-a făcut chiar în România, în luna ianuarie. Avram Iancu, care este bibliotecar în Petroșani, e autorul unor performanțe sportive admirabile: în 2016, el a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii. Iar în 2018, a traversat înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul.