Canadianca de origine română a devenit campioană la US Open. Într-un meci dramatic, a înfrânt-o, în două seturi, pe Serena Williams, iar de astăzi urcă până pe locul 5 WTA, în faţa Simonei Halep. Tânăra de 19 ani este o revelaţie în tenis. Într-un singur an, a urcat 200 de poziţii în clasament. Bianca a descoperit tenisul la Piteşti, iar bunicii din România i-au transmis un mesaj emoţionant prin intermediul Obsevator!

Lumea tenisului mondial are un nou star cu nume românesc. Bianca Andreescu. A sărutat terenul şi s-a prăbuşit într-o emoţie copleşitoare.

Articolul continua dupa recomandari

A învins-o pe legendara Serena Williams şi, într-o singură seară, şi-a depăşit idolul în clasamentul WTA, pe Simona Halep.

Bianca Andreescu: Mi-am spus să dau mingea aceea în teren şi să respir cât de mult pot. Voiam să câştig primul punct ca să îi arăt că am venit ca să înving.

La 19 ani, a oferit o lecţie de maturitate. După ce a pierdut mingea de meci, la 5-1, cu o sclipire de mare campioană a reuşit să-şi calculeze fiecare lovitură.

În ciuda presiunii a zeci de mii de oameni care o susţineau dezlănţuiţi pe adversară. Acea Serena care a câştigat primul său trofeu US Open în 1998, când Bianca nici nu era născută.

Bianca Andreescu: Cred că ce am luat din România este pasiunea mea pentru sportul acesta!

Sub privirile părinţilor a devenit prima prima tenismenă sub 20 de ani care câştigă un turneu de Mare Slem, în ultimul deceniu şi jumătate.

Un record care a umplut de bucurie şi inimile bunicilor din Vaideeni, Vâlcea. Înaintea partidei, a vorbit cu ei la telefon.

Părinţii Biancăi s-au mutat în Canada în 1994. Bibi, aşa cum e alintată, s-a născut pe continentul american, dar a jucat pentru prima oră tenis la Piteşti. Bunicii încă mai au acasă prima rachetă a noii campioane de la US Open.

Fara emotii in fata camerelor, bunicii i-au transmis un mesaj special la microfonul Observator.

Bunicul Biancăi: O felicit că a luat trofeul şi a câştigat şi să meargă înainte, să fie curajoasă, să fie voinică aşa cum e.

Bunica Biancăi: Să-i dea Dumnezeu sănătate, minte şi înţelepciune, ca să poate să se descurce acolo unde este.

O lume întreagă e acum cu ochii la nepoata lor.

Serena Williams: Mi-aş fi dorit să joc mai bine, dar dacă este cineva care să câştige acest turneu, în afară de Venus, mă bucur. Mă bucur că acea persoană e Bianca.

Presa de peste Ocean scrie că poate prezenţa lui Meghan Markle în tribune i-a purtat ghinion Serenei, care a ratat încă o dată şansa de a deţine recordul mondial de trofee de mare slam. Ducesa de Sussex s-a aflat în lojă şi când americanca a pierdut în faţa Simonei Halep, la Wimbledon.

De altfel, Simona i-a transmis felicitări Biancăi pentru uriaşa performanţă.

Premierul canadian Justin Trudeau i-a scris că a făcut un meci istoric. Bianca Andreescu este prima jucătoare care câştigă un grand slam pentru Canada.