Dacă te consideri bătrân pentru a mai face sport, trebuie să ştii că Itzhak Hayk, un israelian născut în Irak, a devenit, la aproape 74 de ani, cel mai bătrân fotbalist profesionist din lume, după ce a apărat poarta clubului Maccabi Ironi Or Yehuda.

Hayk, poreclit de colegi Baba Gol, a intrat pentru echipa sa de club în meciul de Liga a cincea disputat împotriva echipei Maccabi Ramat Gan şi pierdut cu scorul de 1-5.

Articolul continua dupa recomandari

Conform Sport Bible, imediat după meci, cei de la Cartea Recordului, care s-au aflat în tribună, pentru a omologa rezultatul, i-au înmânat o plachetă lui Hayk pentru reuşita sa.

Până acum, cel mai bătrân fotbalist profesionist din lume era uruguaianul Robert Carmon, cel care, în octombrie 2015, a jucat pentru Club Pan de Azucar la 53 de ani şi jumătate.

Kazu Miura, emblema Japoniei, continuă să joace la 52 de ani

Cel mai bătrân fotbalist profesionist cunoscut din lume este japonezul Kazuyoshi Miura, care, la 52 de ani, a semnat un nou contract, valabil pentru 2019, cu FC Yokohama. Este al 34-lea sezon jucat de Miura la profesionişti.

A marcat 55 de goluri în 89 de selecţii la naţionala Japoniei şi a trecut pe la cluburi precum FC Santos, Palmeiras, Genoa sau Dinamo Zagreb.

Britanicul Colin Lee, coleg cu fiul şi nepotul

Cel mai bătrân fotbalist amator din lume este considerat britanicul Colin Lee, 79 de ani, veteran care evoluează în aceeaşi echipă locală cu fiul său Colin Jr., care are 50 de ani, şi cu nepotul său, Tom, care are 21 de ani.

În ciuda vârstei avansate, Colin Lee activează ca secretar la opt cluburi locale.