Arbitrul Ovidiu Hațegan e protagosnitul unui scandal imens, după ce a dictat un penalti în favoarea Elveției la meciul cu Irlanda de Nord, din barajul pentru CM din 2018.

Presa sportivă scrie că Ovidiu Hațegan a greșit împotriva nord-irlandezilor, inventând un penalty și provocând înfrângerea lor în fața Elveției, iar de aici a pornit scandalul.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit presei internaționale, soția lui Corry Evans, jucătorul nord-irlandez care a primit cartonaș galben pentru un fault inexistent, în urma căruia Hațegan a dictat penalti pentru Elveția, a postat pe Twitter un mesaj rasist: "Curvă de țigan român. Și când te gândești că Irlanda de Nord a găzduit probabil una dintre rudele lui urât mirositoare. Curvă nerecunoscătoare".

Și-a cerut scuze

Ulterior, Lisa Evans a șters mesajul, și-a închis contul, dar Corry a fost obligat de federația nord-irlandeză să intervină: "Îmi cer iertare în numele soției mele pentru conținutul și limbajul acelui tweet. Comentariile au fost făcute în tensiunea momentului şi nu sunt reprezentative pentru vederile ei".

Foto: Corry și Lisa Evans

Mai târziu, Lisa Evans a reapărut pe Twitter: "Sincer, doresc să-mi cer iertare tuturor celor pe care i-am insultat cu limbajul meu. A fost total inacceptabil. Nu ar fi trebuit să-mi las emoțiile să iasă la suprafață. Nu aș accepta niciodată rasismul".

Însă, reacțiile oamenilor din fotbal au fost extrem de critice la adresa lui Hațegan.

Kasper Schmeichel, portar Danemarca: "E rușinos că o decizie a arbitrului poate avea un asemenea impact. Am văzut toți ce s-a întâmplat în Irlanda de Nord, evident că nu a fost penalty. O asemenea nedreptate e greu de suportat"

Sammy McIlroy, fost internațional nord-irlandez: "A fost un penalty scandalos. Nu știu cum am putea bate vreodată o echipă atât de bună ca Elveția când ai arbitrii împotriva ta. Deciziile lui Hațegan au favorizat Elveția"

Keith Hackett, fost șef al arbitrilor în Premier League: "Rar vezi un arbitru internațional de top făcând două erori uriașe într-un meci. Irlanda de Nord a avut neșansa să-l întâlnească. Românul și-a arătat slăbiciunea din start, când ar fi trebuit să-l elimine pe Schär"