Argint pentru echipajul de patru rame fără cârmaci, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz. Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari, a obţinut, sâmbătă, medalia de argint și calificarea la Jocurile Olimpice din 2020.

Medalia de aur a revenit echipajului Poloniei, cu şase minute, nouă secunde şi 860 de miimi. România a fost cronometrată cu 6:11.410, iar bronzul a fost obţinut de Marea Britanie, cu 6:11.760.

Articolul continua dupa recomandari

Echipajul de dublu vâsle categorie uşoară, format din Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, a ocupat locul 4 în finala A, după Noua Zeelandă, Olanda şi Marea Britanie. Româncele au obţinut însă, calificarea la Jocurile Olimpice.

Potrivit news.ro, barca de dublu rame, cu Amalia Bereş şi Cristina Popescu, a trecut prima linia de sosire în finala B, obţinând calificarea la Jocurile Olimpice.

Tot sâmbătă, barca de dublu rame masculin, cu Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc, şi-a luat biletul de JO din 2020. Românii, care au ratat, vineri, calificarea la fotofiniş, au ocupat locul 4 în finala B, care le-a asigurat prezenţa la competiţia olimpică de anul viitor. 

România are şapte bărci calificate la Jocurile Olimpice.